Top 100 bundel 'Daar begint de Poezie' op 27 januari 2014 in de winkel



Top 100 bundel 'Daar begint de Poezie' op 27 januari 2014 in de winkel

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de bundel met de 100 beste gedichten van de Turing Gedichtenwedstrijd dit jaar al voor de start van de Poezieweek verkrijgbaar. Vanaf maandag 27 januari is de bundel met de titel 'Daar komt de Poëzie' (Uitgeverij Van Gennep NL / Uitgeverij van Halewijck B, isbn 978 94 6164 3001) voor de prijs van € 14,95 te koop in de boekhandel.

Mijn gedicht 'Slipway' is één van de 100 gedichten. 

Veel leesplezier!


Waar niemand ooit nog thuiskomt, daar begint de poëzie.’

Aan de slotregel van het laatste gedicht dat Ramsey Nasr als Dichter des Vaderlands schreef, ontleent de vijfde bundeling van de honderd beste gedichten van de Turing Gedichtenwedstrijd haar titel. Het prachtige gedicht bevat een helder statement. Wat poëzie precies is, weet de dichter niet. Wel waar je haar aan kunt treffen: daar waar niemand ooit nog thuiskomt.
Aan deze tocht vol gevaren waagden zich de meer dan drieduizend deelnemers aan de Turing Gedichtenwedstrijd. Samen leverden zij bijna tienduizend gedichten in. De beste honderd gedichten werden op basis van anonimiteit beoordeeld door een jury onder leiding van Joke van Leeuwen en gepubliceerd in deze bundel. De winnaar wint een prijs van tienduizend euro en de drie beste gedichten worden gepubliceerd in De Gids. De bundel wordt verstuurd naar de leden van de Poëzieclub, die deze wedstrijd samen met het Poëziecentrum Gent en de Turing Foundation organiseert.
De Turing Gedichtenwedstrijd vindt jaarlijks plaats. De sluitingstermijn voor de gedichten is medio november. De prijsuitreiking vindt plaats op de laatste dag van de Poëzieweek.
De jury van de Turing Gedichtenwedstrijd wisselt elk jaar van samenstelling. Dit jaar bestaat de jury uit juryvoorzitter Joke van Leeuwen (dichter en schrijver), Rob Schouten (dichter en criticus), Jannah Loontjens (dichter en criticus), David Troch (dichter en winnaar van de derde editie) en Pieter Geelen (oprichter van de Turing Foundation).
Daar begint de poëzie. De 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd 2013
ISBN 9789461643001 | 124 PP | PPB | €14,95

Reacties

  1. dank voor de informatie Leen; mooi om het hier zo te zien staan op jouw site

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi Leen! Dan zien we elkaar misschien in A.!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik zal er ook zijn. Proficiat voor jouw gedichten in de top 100!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts