zondag 22 mei 2016

Poëzie op straat
Een Gentse poëzieroute vanaf het Sint-Pietersstation tot het poëziecentrum - zomer 2016.

Met ook een gedicht van mij. De website www.hetgezeefdegedicht.be (o.l.v. dichers Charles Ducal & Roel Richelieu Van Londersele), geeft al voor het derde jaar extra kansen aan debuterende dichters. Deze zomer, vanaf 19 juni 2016, zetten ze de dichters en hun poëzie ook letterlijk in de vitrine met een poëzieroute die start aan het Sint-Pietersstation en passend eindigt in het Poëziecentrum. Poëzie: dag en nacht in de etalage!Dichters van dienst: Charles Ducal, Roel Richelieu Van Londersele, Anne Vegter, David Troch, Sylvie Marie, Bernard Dewulf, Luuk Gruwez, Delphine Lecompte, Paul Soete, Edward Hoornaert, Liesbeth Aerts, Iris Wynants, Rik Dereeper, Leen Pil, Kris De Lameillieure, Marieke Maerevoet, Hans Van Miegelbeek, Annemie Deckmyn, Jonas Beckers, Erwin Steyaert, Wim Vandeleene, Jan Van Gompel, Luc Martens, Dorien De Vylder, Ludo Bleys, Jana Arns. + kunstwerken van MaRf!

De poëzieroute wordt voor het eerst ingewandeld en officieel bekend gemaakt op 19 juni 2016 om 15u (start: poëziecentrum). Uiteraard bent u hierop van harte uitgenodigd!

In Lekker Gec (bij het Sint-Pietersstation) kan u dan om 16u45 tevens met ons het glas heffen!
Schepen van Cultuur Annelies Storms opent dan officieel de route, enkele dichters lezen voor uit eigen werk en de muzikale omijsting wordt verzorgd door gitarist Juan del Granero.

Meer dan welkom!
Gratis.

(De route loopt tot 31 augustus 2016)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten