Cut-up Poetry: Luchtbel

Dit gedicht kan je lezen op de expo van het Openingsfeest van de Week van de Amateurkunsten op vrijdag 25 april 2014 in De Nieuwe Post, Oostende. 


Foto Leen Pil



LAUREATEN CUT-UP POETRY


 Amerikaanse auteur William Burroughs lanceerde in 1961 de cut-up techniek. Hij verknipte tekst uit bestaande bronnen en voegde die samen tot een nieuwe combinatie. Wij daagden schrijfliefhebbers uit om in zijn voetsporen te treden. We verspreidden affiches met korte verhalen van Gilles Jules Torfs en Ellen D.R. en gaven als opdracht om met woorden uit hun verhalen nieuwe poëzie te creëren. Vernielen en dan weer opbouwen. De vakjury selecteerde 7 laureaten: Hilde Van Cauteren, Kristel Lemmens, Ann-Marie Cordia, Tom Veys, Klaas Decock, Hugo Gerard en Leen Pil.

Hun cut-up gedichten krijgen een ereplaats op 25 april op het openingsfeest van de Week van de Amateurkunsten in Oostende. Van harte welkom om ze daar te komen bewonderen.

www.creatiefschrijven.be




Reacties

  1. Van harte proficiat Leen, ik vind het een prachtig gedicht , voor mijn gevoel heb je de woorden zo gepuzzeld en geplakt tot het een echt gedicht is geworden van jouw hand

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je. Het kiezen en combineren van bestaande woorden uit een (gelukkig lange) tekst is wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts