vrijdag 10 maart 2017

Een gedicht bij de expo Maximum Cherry no sugar van beeldend kunstenaar Maranne Walravens in NT GENT

In opdracht van Wuivend Riet schrijf ik een gedicht geïnspireerd door de werken op de tentoonstelling Maximum Cherry no sugar van beeldend kunstenaar Maranne Walravens in NT GENT.

Opening op 16-03-2017 om 20.00 u. 

Ik presenteer het gedicht tijdens de opening.  
https://www.facebook.com/events/1721988884759532/Wuivend Riet verwelkomt elke maand een beeldend kunstenaar om zijn/haar werk te exposeren in het café van NTGent. Op 16 maart openen we de expositie Maximum Cherry no sugar van Maranne Walravens. Wees van harte welkom!
Na de opening zal het werk van Maranne nog tot 19 april te zien zijn in het NTG Café.

Maximum Cherry no sugar

Maranne Walravens (1994°) studeert schilderkunst aan het KASK/School of Arts te Gent. Momenteel spitst ze zich toe op het maken van collage’s. De materialen die Walravens in haar werk gebruikt zijn hun waarde en functie reeds verloren. Ze krijgen een nieuw leven en daardoor ook een nieuwe betekenis in haar werk. Door middel van assemblage, het metamorfoseren van de werkelijkheid, is Walravens op zoek naar een potentiële nieuwe werkelijkheid, maar ze stelt tegelijk de banaliteit daarvan in vraag. Haar werk ontstaat uit een intuïtief spel tussen vorm, kleur en materie; van deconstructie tegenover constructie; van toeval en manipulatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten