Zes talenten op het Tilt traject

Vandaag nog in het kader van het Tilt traject een workshop 'Essay schrijven' bij De Groene Amsterdammer gevolgd en veel geleerd. Nu nog het essay schrijven.




EVEN VOORSTELLEN

Zes talenten zijn begonnen aan het talent op Tilt traject. Maar wie zijn zij eigenlijk?
Jens Meijen (Beringen, 1996) studeert Engelse en Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven. Daarnaast is hij webredacteur en recensent bij het weekblad Humo, writer in residence bij het literaire tijdschrift Dietsche Warande en Belfort en onlangs verkozen tot de Vlaamse Jonge Dichter des Vaderlands. Ook is hij gepubliceerd in literaire tijdschriften als Gierik & NVT, Extaze en Schoon Schip, en was hij dit jaar tweede laureaat voor zowel proza als poëzie op Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs. Momenteel werkt hij aan een dichtbundel en een roman, dat laatste in het kader van Talent op Tilt. In de zomervakantie gaat hij twee weken op schrijfkamp met uitgeverij Das Mag. In zijn gedichten en verhalen zoekt hij het nieuwe op, enerzijds door te experimenteren met taal, en anderzijds door vast te leggen hoe het is om in de moderne tijd te leven: een wereld van snelheid, veelheid, vluchtigheid en speelsheid. Zo probeert hij, al tastend, struikelend en soms koprollend, met steeds scherpere ogen naar een troebele wereld te kijken.
Bart Smout (Tilburg, 1983) is schrijver, publicist en redacteur. Hij publiceerde in 2015 de gedichtenbundel 'Blijkbaar wordt het toch erger als je er niets aan doet' bij uitgeverij Geroosterde Hond. Gedichten en korte verhalen van zijn hand verschenen in onder andere Hard/Hoofd, De Optimist, Strak! en Passionate. Hij onder andere voor op het Nijmeegs Boekenfeest, Sunday Matinee in Eindhoven en het Bladenbal in Amsterdam. Smout studeerde Literatuurwetenschappen in Utrecht. Naast zijn bezigheden als schrijver werkt Smout als redacteur en publicist. Als redacteur werkt hij voor literaire krant De Titaan en voor cultuurtijdschrift Mest Magazine. Ook is hij chef magazine bij Univers, het onafhankelijke nieuwsblad van Tilburg University. Als publicist schreef Smout onder andere twee jaar lang columns voor de Volkskrant en Joop.nl, het opinieplatform van de Vara.
Leen Pil (Dilbeek, 1961) is master in de taal- en letterkunde. In juni 2016 realiseert ze een literair project aan de Antwerpse SchrijversAcademie. Daarnaast werkt ze als pedagogisch begeleider in het secundair onderwijs. Ze blogt en publiceerde in tijdschriften als Het Liegend Konijn, Deus ex Machina, Gierik & NVT, Kluger Hans, Beeld Express, Dichtkunstkrant, Het Gezeefde Gedicht, De Schaal van Digther en in verschillende wedstrijdbundels en bloemlezingen. Ze viel in de prijzen bij Beeld Express (2013), de Simon Michaël Coninckxprijs 2014 van de stad Sint-Truiden, de poëziewedstrijd van het tijdschrift Gierik & NVT (2015), 'Dichter bij het water', Programma voor Stad in Verandering (Antwerpen, 2015) en de Poëzieprijs van Lennik 2015. Leen schrijft gedichten die uitdagen, verwarren en verleiden. Op een vreemd-tedere manier gaat ze langs de zwakke plekken van de mens, door het pantser heen, met de hand dicht op de huid. Ze laat de lezer deelnemen aan het overlevingsspel en de rituelen van de naakte mens. Eigenwijs grijpt ze naar de keel. Ze wil als schrijver uitgedaagd worden en droomt van een debuutbundel met een eigen stem.
Loren Brouwers (Den Bosch, 1991) was campusdichter van de Radboud universiteit en poëzieredacteur bij Meander magazine. Ze stond in de finale van Write Now 2011, in de halve finale van het NK Poetryslam en op verschillende podia waaronder Dichters in de Prinsentuinen, Onbederf'lijk Vers en het Geen Daden Maar Woorden Festival.
Ze schrijft poëzie omdat volwassenen geen tenten meer bouwen en geen glijbanen mogen beklimmen. Omdat haar waarom-vragen na vierentwintig levensjaren alleen maar toe lijken te nemen. Omdat ze houdt van vreemde mensen die vreemde dingen doen.
Ze raakt geïnspireerd door het dagelijkse leven en vermengt dit met een vleugje fantasie en droombeelden.
Marjolijn van de Gender (Tilburg, 1994) studeert Taalwetenschap en Nederlandse Taal en Cultuur. In 2012 werd ze tweede bij de Brabantse voorronde van Write Now!. Inmiddels zijn daar nog vier voorrondeprijzen bijgekomen. Op 26 juni staat ze voor de derde keer in de landelijke finale. In 2015 ging ze op zomerkamp met Das Mag Uitgevers, waar ze naast nieuwe vrienden ook fantastische feedback kreeg. In juli mag Marjolijn twee weken naar Parijs met Vlaams-Nederlands Huis deBuren om te schrijven. Aangezien ze er recent achter is gekomen dat ze niet eens een kopje koffie kan bestellen in het Frans, zal dat op meerdere vlakken een leerzame ervaring worden. Tussendoor verschenen verhalen op de website Historische Verhalen en werkt ze mee aan een bundel over de Oudheid, die in 2017 zal verschijnen. Ze blogt voor RUMAG. en heeft een eigen blog. Haar ambitie is om aan een roman te beginnen, maar eerst wil ze proberen om een kort verhaal in een literair tijdschrift te publiceren.
Giuseppe Minervini (Roeselare, 1994) is het kind van een Italiaanse vader en een Vlaamse moeder. Samen runnen zij een restaurant, waar Giuseppe tussen het klaterende bestek en de monden vol pizza's opgroeide. Een leerkracht Nederlands bracht hem in aanraking met de literatuur. In 2013 verhuisde hij naar Leuven, waar hij nog steeds filosofie en Nederlandse taal-en letterkunde studeert. Tijdens zijn studie zette hij zich ook in voor het podium. Hij schreef en regisseerde toneel in kader van het Interfacultair Theaterfestival te Leuven. Hij publiceerde verhalen in onder andere literair tijdschrift ExtazeGierik & NVT, DW B en Passionate Platform. Onlangs behaalde hij de derde plaats op de Interuniversitaire literaire prijs van Babylon 2016. In de zomer van 2015 werkte hij aan zijn debuutroman, die hij gedurende het schrijftraject Talent op Tilt tracht af te werken.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts