donderdag 28 april 2016

Fatena's Poëziesalon    -   Vonk & Zonen  - 27-04-2016


Foto Vonk & Zonen


Wat een heerlijke literaire ontmoetingsplek was het Poëziesalon dat de Palestijnse dichteres Fatena Al Ghorra samen met VONK & Zonen op 27 april in de Antwerpse De Studio creëerde!  Dichters van hier en elders lazen teksten in het Nederlands en het Arabisch voor, die ook vertaald werden. De avond stond helemaal in het teken van de vrouwelijke poëzie. Fatena nodigde hiervoor de Tunesisch-Nederlanse Lamia Makaddam, de Nederlands-Marokkaanse Nisrine Mbarki, de Syrische Axin Welat en Nederlandstalige dichters Annemarie Estor en Charlotte Van den Broeck uit op haar salon. Operastem Helena Schoeters zorgde onder begeleiding van Osama Abdulrasol voor prachtige muzikale entr’acte. En er waren zelfs Palestijnse hapjes!

De avond verliep in een betoverende sfeer: in een warme zaal zat het cultureel gemengde publiek op heerlijk zachte kussen dicht bij elkaar op de houten vloer, tussen Marrokaanse lampen. De dichteressen waren prachtig gekleed, de poëzie was sterk en anders dan we in de Nederlandse letteren gewoon zijn, de duimharp en operastem waren hemels. De voorstelling had eeuwig mogen blijven duren! 

Er waren twee fotografen in de zaal. Hopelijk vind ik hun foto's op de sociale media. 

1 opmerking:

  1. Waw! Het waren vooral de dichteressen die bevlogen waren! Annemarie Estor was steengoed! Heb heel wat positieve commentaren gehoord... mooi toch, hoe die Arabische dames met vuur kunnen voordragen, uitgedost on hun schitterende jurken...

    BeantwoordenVerwijderen