woensdag 14 januari 2015

Mijn Turing-top 100-gedicht in de Dichtkunstkrant 2015


     
De Dichtkunstkrant
“Without culture, and the relative freedom it implies, society, even when perfect, is but a jungle. This is why any authentic creation is a gift to the future.” Albert CamusMijn Turing-top 100-gedicht in de Dichtkunstkrant 2015
Op vraag van de Dichtkunstkrant zal mijn gedicht uit de top 100 van de Turing-Gedichtenwedstrijd in de dichtkunstkrant 2015 verschijnen.
Stichting Dichtkunstkrant heeft als partner dit jaar samengewerkt met de Turing Foundation organisator van de Turing-Gedichtenwedstrijd. Zij mocht voor haar krant gedichten kiezen uit deze top 100.
De Dichtkunstkrant is een krant voor poëzie, beeldende kunst en actualiteit die één keer per jaar verschijnt. Het doel van de Dichtkunstkrant is om de universele aard van gebeurtenissen in de actualiteit door middel van een artistieke bewerking te tonen en zo op die gebeurtenissen een ander licht te laten schijnen. Actualiteit wordt door de Dichtkunstkrant ruim opgevat vanuit de gedachte dat wat voor de samenleving belangwekkend is, altijd actueel is.
De Dichtkunstkrant is een jaarlijks verschijnende gratis krant die in een oplage van 10.000 wordt verspreid op allerlei (culturele) plekken in Nederland.
De volgende editie van de Dichtkunstkrant wordt ook verspreid tijdens het gedichtenbal op 4 februari a.s..2 opmerkingen: